ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ

  • 200 γρ αμύγδαλο φιλέ
  • 60 γρ βούτυρο
  • 120 γρ ζάχαρη
  • 60 γρ μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο με το μέλι και τη ζάχαρη και μόλις ενωθούν και γίνουν ένα μείγμα το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αμύγδαλο. Στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΙΣΕΡΙ

  • 1 λίτρο γάλα 100 γρ κορν φλάουρ
  • 6 κρόκους
  • 270 γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 100 γρ βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΙΣΕΡΙ

Βάζουμε το μισό γάλα μαζί με τη βανίλια και τη ζάχαρη να βράσουν σε σιγανή φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το κορν φλάουρ και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα. Στη συνέχεια. Αφού έχει πάρει βράση τα γάλα ρίχνουμε μέσα σε αυτό το μείγμα των αυγών σιγά σιγά. Τέλος, μόλις πάρει μία βράση η κρέμα μας, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Βάζουμε σε ένα ταψί και σκεπάζουμε με μεμβράνη και είναι έτοιμη για χρήση.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

50 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
1 τεμ νεκταρίνια
50 γρ ζάχαρη άχνη

Σερβίρουμε την κρέμα μαζί με τις φλωρεντίνες και τα νεκταρίνια. Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και καραμελώνουμε με το φλόγιστρο την κρυσταλλική ζάχαρη.

Δια χειρός Chef Άρη Τσανακλίδη