ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ ρύζι arborio
  • 100 γρ κοτόπουλο στήθος ψιλοκομμένο
  • 2 τεμ δαμάσκηνα κομμένα σε κομμάτια χοντρά
  • 50 γρ βούτυρο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 20 γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • 20 γρ μασκαρπόνε
  • 30 ml λευκό κρασί
  • 150 ml νερό
  • Αλάτι –πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ρύζι. Μόλις αρχίσει να σκάει, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε νερό. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 8 λεπτά και δοκιμάζουμε να δούμε αν έβρασε. Ίσως χρειαστεί λίγο νερό ακόμα. Σε καυτό τηγάνι σωτάρουμε το κοτόπουλο και μόλις ψηθεί καλά βάζουμε λίγο βούτυρο και το σβήνουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο ριζότο το υπόλοιπο βούτυρο, την παρμεζάνα και το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε γρήγορα για να δέσει το ριζότο. Λίγο πριν δέσει προσθέτουμε τα δαμάσκηνα. Τέλος, σερβίρουμε το ριζότο με το κοτόπουλο και από πάνω τριμμένη παρμεζάνα.

Δια χειρός Chef Άρη Τσανακλίδη