Τα ροδάκινα είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο και αυτή η συνταγή για σαλάτα ρόκα με ροδάκινα και ροκφόρ θα σας μείνει αξέχαστη! Φροντίστε να επιλέξετε ώριμα και ζουμερά ροδάκινα για σίγουρη επιτυχία, όπως τα «Ροδάκινα Νάουσας» από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νάουσας.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Μερίδες: 4

Υλικά Συνταγής

  • 2 ώριμα ροδάκινα Νάουσας
  • 200 γρ άγρια ρόκα
  • 60 γρ ροκφόρ ή μπλε τυρί
  • 1 χούφτα καρύδια Πεκάν
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 1 κ.σ. μέλι

 

Εκτέλεση Συνταγής

Πλένουμε καλά τα ροδάκινα εξωτερικά και τα κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκατοστού.
Πλένουμε τη ρόκα, την στραγγίζουμε από τα νερά και την τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγάλο σκεύος.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το ξύδι, το μέλι μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι. Για καλύτερο ανακάτεμα μπορούμε να ζεστάνουμε το μέλι για ελάχιστα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων.
Περιχύνουμε τη ρόκα με το μισό ντρέσινγκ της σαλάτας και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε σε ένα μεγάλο πιάτο τη ρόκα, τοποθετούμε από πάνω τις φέτες από τα ροδάκινα και μαζί τα καρύδια πεκάν και το ροκφόρ σε κομμάτια.
Προσθέτουμε στη σαλάτα ρόκα με ροδάκινα και ροκφόρ το υπόλοιπο ντρέσινγκ και την απολαμβάνουμε αμέσως.

 

Μια συνταγή του Αλέξη Επιθυμιάδη.