ΥΛΙΚΑ

  • 4 τεμ χτένια
  • 1 τεμ νεκταρίνια κομμένα κυδωνάτα
  • 50 γρ βούτυρο
  • 1 τεμ chilly πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 10 ml χυμό λεμόνι
  • 10 γρ ζάχαρη
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα τηγάνι το κρασί να πάρει μία βράση και στη συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο και το λεμόνι. Μόλις αρχίσει το μείγμα και δένει το αφαιρούμε από τη φωτιά. Σε ένα καυτό τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα χτένια. Στη συνέχεια, σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε τα νεκταρίνια με τη ζάχαρη να καραμελώσουν. Τέλος, σερβίρουμε τα νεκταρίνια με τα χτένια, τη σάλτσα βουτύρου και ψιλοκομμένη πιπεριά chilly.

Δια χειρός Chef Άρη Τσανακλίδη