ΥΛΙΚΑ

  • 250 ml ασπράδι αυγού
  • 250 γρ ζάχαρη άχνη
  • 3-4 δαμάσκηνα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά σαντιγί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια και μόλις αφρατέψουν, ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη και χτυπάμε για 10 λεπτά. Μόλις σφίξει η μαρέγκα, τη βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και φτιάχνουμε τις πάβλοβες. Στη συνέχεια, ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα στους 140 βαθμούς.

Έπειτα χτυπάμε τη σαντιγί μας.

Σερβίρουμε τις πάβλοβες με μία στρώση πάβλοβα, μία στρώση σαντιγί και μία στρώση δαμάσκηνα κομμένα σε ροδέλες.

Δια χειρός Chef Άρη Τσανακλίδη