ΥΛΙΚΑ

  • 1 στήθος πάπιας
  • 100 γρ σελινόριζα καθαρισμένη
  • 50 ml γάλα
  • 200 ml νερό
  • 200 ml μαυροδάφνη
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ κεράσια (έχουμε αφαιρέσει το κουκούτσι)
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πουρέ Σελινόριζα

Βάζουμε τη σελινόριζα μαζί με το νερό και το γάλα να βράσουν. Στη συνέχεια περνάμε από το μπλέντερ και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι (τη σελινόριζα την περνάμε από το μπλέντερ χωρίς τα υγρά).

Πάπια

Σε καυτό τηγάνι χωρίς καθόλου ελαιόλαδο βάζουμε την πάπια να σωταριστεί.

Για Τη Sauce Κεράσι

Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε τα κεράσια να σωταριστούν και στη συνέχεια σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

 

 

Δια χειρός Chef Άρη Τσανακλίδη