ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ αλεύρι
- 150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 αυγό
- Λίγο αλάτι
- Λίγη ζάχαρη
- 10 ml κρύο γάλα
- 2 νεκταρίνια
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ
- 1 κιλό νεκταρίνια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση χωρίς κουκουτσι
- 500 γρ ζάχαρη
- Νερό μέχρι να καλυφθούν τα νεκταρίνια
- 1 ξυλο κανένας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ
Βάζουμε τα νεκταρίνια να βράσουν μαζί με το νερό τη ζάχαρη και το ξύλο κανελας. Μόλις αρχίζουν και μαλακώνουν αρκετά τα σουρώνουμε και τα διαλύουμε καλά με ένα πιρούνι.
Δεν θέλουμε να είναι η μαρμελάδα μας αλοιφή, πρέπει να έχει κομματάκια μέσα. Αν μας βγει πολύ σφιχτή πίχνουμε λίγο από το νερό που τα βράσαμε.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε όλα μας τα υλικά στο μίξερ για να γίνει μία ζύμη. Στη συνέχεια την ανοίγουμε με τα δάκτυλά μας σε μία ταρτιέρα και την τρυπάμε με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει. Στη συνέχεια την ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μόλις ψηθεί και κρυώσει, βάζουμε μέσα τα νεκταρίνια και ξαναψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.
Δια χειρός Chef Άρη Τσανακλίδη