Αυτή η συνταγή για Κοτόπουλο με Ροδάκινα έχει ένα μοναδικό άρωμα. Αναζητήστε τα μοναδικά τα «Ροδάκινα Νάουσας» από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νάουσας και δοκιμάστε και εσείς αυτή τη μοναδική συνταγή.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 2
Υλικά Συνταγής
- 500 γρ μπούτι κοτόπουλου ξεκοκαλισμένο
- 3 ροδάκινα Νάουσας
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι
- 1/2 κ.γ. φρέσκο δεντρολίβανο
- 5 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.σ. λευκό ξύδι μπαλσάμικο
- 2 κ.γ. μουστάρδα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και κουνάμε το τηγάνι για να το απλώσουμε σε όλη την επιφάνεια του.
Αλατίζουμε ελαφρά το κοτόπουλο, προσθέτουμε λίγο πιπέρι και το σοτάρουμε για 7 λεπτά περίπου από κάθε του πλευρά, μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο χρώμα και να μαγειρευτεί στο εσωτερικό του.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο σε ένα σκεύος και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να το διατηρήσουμε ζεστό.
Πλένουμε καλά τα ροδάκινα Νάουσας και τα κόβουμε σε κυβάκια μαζί με την φλούδα τους.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με επιπλέον 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι και ξύνουμε ελαφρά με μία πλαστική ή ξύλινη σπάτουλα για να πάρουμε όλη τη γεύση.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τη ζάχαρη, το ξύδι, τη μουστάρδα, λίγο αλάτι και τα κομμένα ροδάκινα.
Σιγομαγειρεύουμε για 12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ροδάκινα.
Προσθέτουμε στο τηγάνι με τα ροδάκινα το κοτόπουλο, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε το φαγητό να δέσει για 3-4 λεπτά.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με ροδάκινα μαζί σκέτο ή μαζί με ρύζι μπασμάτι.
Μια συνταγή του Αλέξη Επιθυμιάδη.