ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ μασκαρπόνε
- 50 γρ γιαούρτι
- 250 γρ μπισκότα της επιλογής μας (τριμμένα)
- 100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωμάτιου
- 2 ακτινίδια
Για το σιρόπι:
- 500γρ νερό
- 500γρ ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο. Στη συνέχεια ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μασκαρπόνε και το βάζουμε και αυτό στο ψυγείο. Μόλις παγώσει η κρέμα «στήνουμε» το cheececake σε ένα τσέρκι. Πρώτα τη βάση μετά την κρέμα και προσθέτουμε μία στρώση ακτινίδια κομμένα σε ροδέλες. Περιχύνουμε με σιρόπι.
Σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Δια χειρός Chef Άρη Τσανακλίδη